KSV klaar voor inhaalwedstrijd tegen Turnhout

Winnen op Turnhout werd enkele weken geleden nog omschreven als een eenvoudige klus, nu is dat als het ware een stunt. De thuisploeg heeft zijn laatste vijf wedstrijden met ruime cijfers gewonnen en niemand gaat er nog vanuit dat de Egyptenaren zullen degraderen. KSV stond in de terugwedstrijd met 0-1 voor (wie anders dan Renier scoorde), maar de partij werd door de hevige sneeuwval stopgezet.

Turnhout speelt onder het stamnummer 148 en voetbalt al jaren in de nationale reeksen. FC Turnhout is opgericht in 1921 en in 1925 speelt de club al in de toenmalige Tweede Klasse. Even later promoveren de blauw-witten zelfs naar de hoogste afdeling. Een jaar later staat de club echter al opnieuw met de voeten op de grond, na de degradatie naar tweede. In de jaren ’36-’37 herhaalt zich dit verhaal nogmaals.

In de jaren 50 zakt de club terug naar de Derde Klasse. Als een duiveltje uit een doosje en met de nodige meeval staat de club in 1963 opnieuw in Eerste Klasse, maar nu opnieuw volgt snel een ticketje retour. De club bengelt tussen de nationale reeksen en in een tijdspanne van tien jaar plaatst de club zich tot zesmaal toe voor de play-offs naar Eerste Klasse, maar telkens loopt het verkeerd.

Na grote financiële problemen en de verplichte verkoop van het Villapark belandt de club een aantal jaren in diepe crisis. In het seizoen 2003/2004 dwingt het opnieuw de promotie naar Derde Klasse af, maar financieel gaat het de club nog steeds niet voor de wind. Op het einde van het seizoen 2007/2008 neemt de Egyptische investeringsgroep rond Wadi Degla de schulden over. Turnhout zet op die manier ook een samenwerking met Lierse op poten. In 2008/2009 pakt de club drie periodetitels in Derde Klasse en verzekert zich van promotie naar Tweede, maar dit stuit op veel protest aangezien ook Lierse daar speelt.

Wadi Degla trekt zich terug als sponsor en Turnhout kan toch in Tweede aantreden. Vorig seizoen eindigt de club 16e in Tweede Klasse en een nederlaag in de tweede ronde van de barrages tegen Sint-Niklaas zorgt ervoor dat Turnhout dit seizoen in Derde Klasse B aantreedt.

Vorig seizoen eindigde het duel steeds op 1-1. In de heenwedstrijd kwamen Van den Brandt en Loyens op het scorebord. Op 25 maart deelden KSV en Turnhout opnieuw de punten. Ndagano scoorde voor de bezoekers, Renier voor KSV. In de heenronde stond dezelfde eindstand op het scorebord

Operatie redding

Na nieuwjaar besliste Maged Samy om operatie redding in te zetten. De investeerder liet een volledige ploeg Egyptenaren overvliegen om hier de uitzichtloze situatie recht te trekken. Bovendien maakte ook nog een aantal Lierse-spelers (Ahmed Fawzy, Mohamed Wahed, William Mensah, Hairemans Geoffry en Benali Yassine) de overstap naar onze reeksgenoot.

Laatste vijf wedstrijden Turnhout

Coxyde – Turnhout 1-2